Βασικές Αρχές Κλινικής Παιδιατρικής Νευροψυχολογίας)

Ειδικότητα

Η επιτυχία στο σχολικό, αλλά και μετέπειτα στο εργασιακό και διαπροσωπικό περιβάλλον σχετίζεται τόσο με την ποιότητα του καταβαλλόμενου γνωστικού έργου όσο και με την συναισθηματική κατάσταση του κάθε μαθητή. Οι δύο τελευταίοι άξονες, γνωστικές ικανότητες και συναίσθημα, ορίζουν τις έννοιες της προσωπικότητας και συμπεριφοράς. Κάποια ελλείμματα δε γίνονται αντιληπτά παρά μόνο όταν αυξηθούν οι σχολικές απαιτήσεις όπως η ταυτόχρονη εκτέλεση πολλαπλών δραστηριοτήτων στο δημοτικό ή οι αυξημένες μαθησιακές απαιτήσεις στο γυμνάσιο. Η κλινική νευροψυχολογία παιδιών επιτρέπει την κατανόηση της εγκεφαλικής λειτουργίας και των επιπτώσεων της στη συμπεριφορά των παιδιών και των εφήβων. Η παιδιατρική και νευροψυχολογική εκτίμηση μπορούν να βοηθήσουν στη διάγνωση και την αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων.

Σκοπός του σεμιναρίου  είναι να μελετήσουν οι συμμετέχοντες τη δομή και λειτουργία του εγκεφάλου, να πραγματοποιήσουν συστηματική διερεύνηση των εγκεφαλικών λειτουργιών αλλά και να εμβαθύνουν στα νευρικά, δομικά λειτουργικό-ανατομικά και αναπτυξιακά στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Τα παραπάνω θα τους επιτρέψουν να κατανοήσουν τη φυσιολογική και παθολογική συμπεριφορά των παιδιών. Οι συμμετέχοντες θα:

  • Γνωρίσουν τη νευροανατομία και τη νευροφυσιολογία των παιδιών
  • Κατανοήσουν τη φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών
  • Κατανοήσουν το υπόβαθρο των νευροαναπτυξιακών διαταραχών και νευροπαθολογίας των παιδιών
  • Κατανοήσουν τις αναπτυξιακές διαταραχές των παιδιών
  • Γνωρίσουν τα εργαλεία νευροψυχολογικής εκτίμησης των παιδιών
  • Κατανοήσουν τη σημασία της νευροψυχολογικής εκτίμησης στο σχεδιασμό της νευροψυχολογικής αποκατάστασης των παιδιών.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο είναι χρήσιμο σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την αλληλεπίδραση νου και σώματος, σε γονείς ή οποιονδήποτε εργάζεται στα πεδία προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης, ειδικής αγωγής, ψυχολογίας, ψυχοθεραπείας, βασικών επιστημών και έρευνας, παιδιατρικής νοσηλευτικής, παιδιατρικής φυσικοθεραπείας, παιδιατρικής εργοθεραπείας αλλά και σε κοινωνικούς λειτουργούς, εργαζόμενους σε κέντρα ημέρας παιδιατρικών δομών ή φοιτητές που επιθυμούν να ακολουθήσουν κλινική κατεύθυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες άσε τα στοιχεία σου και ένας εξειδικευμένος σύμβουλος εκπαίδευσης θα επικοινωνήσει μαζί σου!

Πρόγραμμα Σπουδών
Κτίριο

    Δηλώστε Ενδιαφέρον:

    Έχω διαβάσει και αποδέχομαι την Πολιτική προστασία προσωπικών δεδομένων