Ασφάλεια Αεροδρομίων – Αεροσκαφών

Ειδικότητα

Στο πλαίσιο της συνέχισης της διαδικασίας της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλαδική περιφέρεια, η κατάρτιση νέων και υφιστάμενων στελεχών στο πρόγραμμα Ασφάλεια Αεροδρομίων – Αεροσκαφών της ΙΑΤΑ αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για το ξεκίνημα μιας δυναμικής καριέρας στο τομέα της Ασφάλειας Αεροδρομίων.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (International Air Transport Association) είναι o διεθνής οργανισμός αερομεταφορέων, με έδρα το Μοντρεάλ του Κεμπέκ, στον Καναδά. Ιδρύθηκε στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τον Απρίλιο του 1945, στην Αβάνα της Κούβας. Είναι στην ουσία ο συνεχιστής του ίδιου οργανισμού που ιδρύθηκε με το ίδιο όνομα στη Χάγη το 1919, τη χρονιά που ξεκίνησαν οι πρώτες επιβατικές τακτικές πτήσεις.Το 1945 τα μέλη του ανέρχονταν σε 57 από 31 κράτη, κυρίως από την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική. Σήμερα, τα μέλη της έχουν ξεπεράσει τα 270 από 140 κράτη και από τις πέντε ηπείρους.

Η ΙΑΤΑ έχει θεσπίσει για την αεροπορική μεταφορά Επικίνδυνων Αγαθών (εκρηκτικών, διαβρωτικών, δηλητηρίων κτλ) έναν ευρέως αποδεκτό κανονισμό από όλες τις αεροπορικές εταιρείες που μεταφέρουν τέτοιου είδους αγαθά. Μεταξύ άλλων κανονισμών, έχει θεσπίσει και τον Κανονισμό Αεροπορικής Μεταφοράς Ζώων, στον οποίο διευκρινίζει τις συνθήκες αεροπορικής μεταφοράς πάσης φύσεως ζώων. Μάλιστα, είναι τόσο λεπτομερής, που διευκρινίζει τις συνθήκες αερισμού, φωτισμού, θερμοκρασίας, τροφής/νερού και ωρών παραμονής στο κλουβί μεταφοράς για κάθε είδος και υποείδος του ζωικού βασιλείου.

ΙΑΤΑ διασφαλίζει την ασφαλή προγραμματισμένη και φθηνή αεροπορική μεταφορά προς όφελος όλων των λαών του κόσμου, ώστε να συμβάλει στο αεροπορικό εμπόριο και να κατανοήσει και να επιλύσει τα τυχόν προβλήματα που προκαλούνται στο πεδίο αυτό. Ακόμη περισσότερο έχει ως στόχο να προσδώσει όλα τα μέσα που θα συμβάλλουν στην σωστή συνεργασία αερομεταφορέων που σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα, με τις διεθνείς αερομεταφορές ενώ για αυτόν το σκοπό συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (International Civil Aviation Organization, ICAO).

Τι περιλαμβάνει το σεμινάριο: 

 • Απειλές στην Πολεμική Αεροπορία
 • Ο ρόλος των ICAOΙΑΤΑ και ACI στο Aviation Security
 • Διαχείριση ελέγχου πρόσβασης σε ανθρώπους και μηχανήματα
 • Μέτρα ασφάλειας για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους
 • Μέτρα ασφάλειας για τα φορτία, το ταχυδρομείο και την τροφοδοσία
 • Αντιμετώπιση βομβιστικής απειλής
 • Μέτρα ασφάλειας κατά τη διάρκεια της πτήσης
 • Διαδικασίες για τη διαχείριση άτακτων επιβατών
 • Διαδικασίες για τη διαχείριση της πειρατείας

Διάρκεια: 12 εβδομάδες

Κτίριο

  Δηλώστε Ενδιαφέρον:

  Έχω διαβάσει και αποδέχομαι την Πολιτική προστασία προσωπικών δεδομένων