Η Ψυχοθεραπεία Της Καθημερινής Συνδιαλλαγής

Ειδικότητα

Εισηγητής: Δρ. Χρήστος Δήμας, Διδάκτωρ του George Washington University, Κλινικός Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπευτής.

Διάρκεια: 10 ώρες

Περιγραφή σεμιναρίου:

«Μην στενοχωριέσαι»

«προσπάθησε να χαλαρώσεις»

«μην έχεις άγχος»

«βάλε το καλά στο μυαλό σου’’

«αγάπα τον εαυτό σου»

«προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι»

«πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι»

«προσπάθησε να το δεις αλλιώς»

«πρέπει να το ξεπεράσεις»

«μην αισθάνεσαι έτσι»

« πρέπει να αλλάξεις»

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με πλήθος ρήσεων όπως οι παραπάνω, στην καθημερινή μας συνδιαλλαγή. Όταν μας απασχολεί ένα πρόβλημα η μεγαλύτερη δυσκολία  δεν είναι η εύρεση φίλων αλλά ενός καλού συνομιλητή. Ο κακός συνομιλητής δεν είναι κακός άνθρωπος ούτε διέπεται από έλλειψη κατανόησης. Το πρόβλημα είναι άλλο. Τα πολύπλοκα προβλήματα που ακούμε ή ζούμε καθημερινά απαιτούν και την κατάλληλη εκπαίδευση για την  επίλυση τους.

Όλοι νοιαζόμαστε για τους άλλους αλλά όταν το πρόβλημα είναι σκληρό η λύση είναι πρόσκαιρη και αποφθέγματα σαν και αυτά είτε διαρκούν για μερικά δευτερόλεπτα είτε μπορεί να κάνουν και ζημιά. Από την άλλη δεν είναι εύκολη η συνεχής επίσκεψη σε ειδικούς ψυχικής υγείας. Για αυτό υπάρχουν οι φιλίες που από την φύση τους είναι ψυχοθεραπευτικές. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη πρακτικών γνώσεων που όχι μόνο βοηθούν αλλά σε κάνουν και πιο δημοφιλή.

Αν σας έχει τύχει να ακούσετε κάτι από τα παραπάνω ή έχετε βρεθεί αντιμέτωποι με την απελπισία κάποιου και  έχει χρειαστεί να πείτε κάτι παρόμοιο τότε το σεμινάριο αυτό είναι για εσάς. Θα σας δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσετε ζωντανά μια ψυχοθεραπεία από ένα ένα έμπειρο ψυχολόγο αλλά και  η δυνατότητα να γίνετε εσείς ο ψυχολόγος με έμπειρη καθοδήγηση. Θα τηρηθεί αυστηρά το απόρρητο καθώς δεν πρόκειται για μια διδακτική πρακτική αλλά μια ψυχοθεραπευτική βιωματική εμπειρία στον καθένα που θα συμμετάσχει.

Κτίριο

    Δηλώστε Ενδιαφέρον:

    Έχω διαβάσει και αποδέχομαι την Πολιτική προστασία προσωπικών δεδομένων