Διαγωνισμός Για Δωρεάν Μαθήματα Βοηθού Κτηνιάτρου

Λάβε Μέρος Στην Κλήρωση
  • Αγαπάς πραγματικά τα ζώα;
  • Θέλεις να μπορείς να τα βοηθάς σε κρίσιμες, αλλά και σε καθημερινές καταστάσεις;
  • Θέλεις να αποκτησεις βασικές κτηνιατρικές γνώσεις; Γνώσεις Ά Βοηθειών αλλά και έγκαιρης διάγνωσης ασθενειών;

Αν ναι, τα πράγματα είναι απλά!

Λάβε μέρος στην κλήρωση της ΚΟΡΕΛΚΟ. Τρεις τυχεροί θα παρακολουθήσουν δωρεάν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Βοηθού Κτηνιάτρου!

Διάβασε περισσότερα για το πρόγραμμα και συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής στην κλήρωση!

Λήξη διαγωνισμού 31/05/21

Σεμινάρια Για Φιλόζωους/ες Και Κηδεμόνες Κατοικίδιων

Παρά την σχεδόν ανύπαρκτη παρουσία δήμων και κράτους, η φιλοζωική συνείδηση στην Ελλάδα μεγαλώνει. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ευαισθητοποιούνται απέναντι στα ζώα. Είτε συμμετέχοντας σε φιλοζωικές οργανώσεις, είτε με ατομικές ενέργειες, είτε υιοθετώντας ένα αδέσποτο.

Το να αγαπάς όμως τα ζώα, πολλές φορές δεν αρκεί. Πρέπει επίσης να κατανοείς και τις ανάγκες τους. Να μπορείς να επικοινωνείς μαζί τους αλλά και να διακρίνεις τι ακριβώς χρειάζονται. Για να το κάνεις αυτό, η αγάπη προς τα ζώα είναι μόνο το πρώτο βήμα. Ακόμη πιο σημαντικό είναι να έχεις και τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις.

Σε κρίσιμες, αλλά και σε καθημερινές καταστάσεις, οι κτηνιατρικές γνώσεις είναι που κάνουν τη διαφορά. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην παροχή Ά Βοηθειών που θα σώσουν τη ζωή ενός σκύλου ή γάτας. Εξίσου σημαντική είναι και η έγκαιρη αναγνώριση ασθενειών. Πόσα ζώα έχουν χαθεί επειδή ο κηδεμόνας τους δεν διέκρινε μια πάθηση στα πρώτα της στάδια;

Και φυσικά το θέμα της φροντίδας ενός κατοικιδίου, δεν εξαντλείται στα ζητήματα υγείας. Εξίσου σημαντικό είναι το να μπορείς να διακρίνεις τις ιδιαίτερες ανάγκες που έχει ανάλογα με το είδος, τη φυλή και την ηλικία του.

Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει το Πρόγραμμα Σπουδών Βοηθός Κτηνιάτρου της ΚΟΡΕΛΚΟ. Πρόκειται για ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει διπλό χαρακτήρα.

Όπως αναφέρει και το όνομα του, αφενός αποτελεί ένα πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης. Πρόκειται δηλαδή για έναν τίτλο σπουδών ο οποίος επιτρέπει στην κάτοχο του να εργαστεί ως βοηθός κτηνιάτρου. Είναι μια ειδικότητα με μεγάλη ζήτηση και υψηλές αποδοχές. Άλλωστε κάθε κτηνίατρος χρειάζεται έναν βοηθό. Έναν βοηθό ο οποίος θα έχει και διοικητικές/γραμματειακές γνώσεις αλλά και κτηνιατρικές ώστε να μπορεί να ακολουθήσει τις οδηγίες του μέσω τηλεφώνου.

Την ίδια στιγμή, το πρόγραμμα αυτό είναι εξίσου δημοφιλές σε φιλόζωους και κηδεμόνες κατοικιδίων. Και όχι μόνο επειδή τους δίνει μια επιπλέον επαγγελματική προοπτική. Πολύ περισσότερο επειδή τους δίνει ουσιαστικές και αναντικατάστατες γνώσεις. Γνώσεις επιστημονικές που πλέον μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να σώσουν ζωές και γενικώς να βοηθήσουν τα πλάσματα που έχουν ανάγκη.

Κακά τα ψέματα. Κανένας φιλόζωος δεν μπορεί να έχει μαζί του έναν κτηνίατρο 24ώρες το 24ωρο ώστε να παρέχει ιατρικη βοήθεια στα ζώα που φροντίζει. Μπορεί όμως να αποκτήσει ο ίδιος τις κτηνιατρικές γνώσεις, που θα βοηθήσουν τα ζώα αυτά.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι το Πρόγραμμα Βοηθός Κτηνιάτρου της ΚΟΡΕΛΚΟ διδάσκεται από κτηνιάτρους με πολύ μεγάλη εμπειρία. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ουσιαστική γνώση σε κάθε τομέα. Είτε αυτός αφορά Ά Βοήθειες, είτε παρακολούθηση ασθενειών, είτε ανατομία και φυσιολογία κάθε είδους.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι το πρόγραμμα σπουδών δεν εξαντλείται μόνο στην πλήρη θεωρητική κατάρτιση. Δίνεται πολύ μεγάλο βάρος και σε πρακτικά καθαρά θέματα. Όπως για παράδειγμα ζητήματα διατροφής με βάση ασθένειες. Ή πώς αντιμετωπίζουμε φοβικά και κακοποιημένα ζώα.

Με άλλα λόγια ο απόφοιτος του προγράμματος αποκτά ένα τεράστιο εύρος γνώσεων και ικανοτήτων. Γνώσεις και ικανότητες που θα τον βοηθήσουν να σώσει τη ζωή αμέτρητων ζώων.

Επιπλέον η εκπαίδευση που παρέχει η ΚΟΡΕΛΚΟ στους φιλόζωους, δεν περιορίζεται στις κτηνιατρικές γνώσεις. Οι απόφοιτοι του προγράμματος Βοηθών Κτηνιάτρου, αν το επιθυμούν, έχουν σημαντικές εκπτώσεις και στα υπόλοιπα προγράμματα φροντίδας ζώων του Ομίλου. Όπως για παράδειγμα Εκπαιδευτής Σκύλων, Pet Grooming ή Φροντιστής Αλόγων.

Αν αγαπάς πραγματικά τα ζώα, αν θέλεις να τα βοηθάς με ουσιαστικό τρόπο, η λύση είναι απλή! Παρακολούθησε το Πρόγραμμα Σπουδών Βοηθός Κτηνιάτρου της ΚΟΡΕΛΚΟ!

Κτίριο

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.