Η εκπαίδευση στη σύγχρονη εποχή
Η εκπαίδευση στη σύγχρονη εποχή
Κλινική Παιδιατρική
/var/www/vhosts/korelko.gr/httpdocs/wp content/uploads/2017/01/paidatrikh nosileutikh

Κλινική Παιδιατρική

 

Η φροντίδα ενός παιδιού κατά γενική ομολογία διαπερνά οποιαδήποτε άλλη φρόντιδα. Επειδή τα παιδιά διαφέρουν σημαντικά από τους ενήλικες, τόσο από παθοφυσιολογικής, όσο και από ψυχολογικής άποψης, η φροντίδα τους θεωρείται ξεχωριστή ειδικότητα. Για την καλύτερη ανταπόκριση στις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών οποιοσδήποτε συναναστρέφεται μαζί τους πρέπει να διαθέτει επιστημονική κατάρτιση, ψυχική καλλιέργεια και αγάπη για αυτά. Πρέπει να γνωρίζει όλες τις ιδιαιτερότητες της παιδικής ηλικίας για κάθε αναπτυξιακό στάδιο διότι το καθένα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία είναι καθοριστικά για την παροχή φροντίδας στο άρρωστο παιδί.

Οι παιδιατρικοί νοσηλευτές εργάζονται ως μέλη μίας διεπιστημονικής ομάδας επαγγελματιών που περιλαμβάνει γιατρούς, ιατρικούς επισκέπτες, κοινωνικούς λειτουργούς και θεραπευτές. Πολλοί νοσηλευτές εργάζονται στην κοινότητα παρέχοντας υποστήριξη σε οικογένειες που φροντίζουν άρρωστα παιδιά κατ’οίκον.

Σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίζει ο σπουδαστής, όλα τα στάδια και χαρακτηριστικά της φυσιολογικής ανάπτυξης του παιδιού, τις παθολογικές καταστάσεις όλων των συστημάτων του παιδικού οργανισμού, να αναγνωρίζει τα προβλήματα του ασθενούς παιδιού, να εκτιμά την σοβαρότητα της κατάστασης, να κατασκευάζει το αντίστοιχο πλάνο νοσηλείας και να εφαρμόζει την απαιτούμενη παιδιατρική νοσηλευτική φροντίδα.

Ο απόφοιτος του προγράμματος Παιδιατρική Νοσηλευτική

  1. Γνωρίζει όλα τα στάδια της φυσιολογικής ανάπτυξης του παιδιού και τα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα
  2. Γνωρίζει τις παθολογικές καταστάσεις όλων των συστημάτων του παιδικού οργανισμού
  3. Αναγνωρίζει τα προβλήματα του ασθενούς παιδιού
  4. Εκτιµά την σοβαρότητα της κατάστασης
  5. Κατασκευάζει το αντίστοιχο πλάνο νοσηλείας
  6. Εφαρμόζει την απαιτούμενη παιδιατρική νοσηλευτική φροντίδα
Ενδιαφέρομαι για το Πρόγραμμα:
Κλινική Παιδιατρική

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων*